MINI-KRESZ

2017. december 2-án a Ligeti Cseperedő Német Nemzetiségi Óvoda Zrínyi utcai óvodájának nagycsoportosait izgalmas Mikulás-napi „Mini KRESZ”-programra invitálta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága és a Nemzedékek Biztonságáért Alapítvány.

A budapesti rendezvényre a jelentkező ovisok térítésmentesen, különbusszal utazhattak, ahol teával és brióssal várták őket. Az ünnepséget mese, éneklés, tánc színesítette, valamint a Mikulás ajándéka tette izgalmassá.  Szeremlei Csilla és Nádházi Brigitta rendőrtisztviselők kedvesen kalauzolták csoportunkat, segítettek az eligazodásban, szeretettel vették körül a gyermekeket, és figyeltek kívánságaikra. Hatékony szervezőmunkájuknak köszönhetően óvodásaink jót rollerezhettek, biciklizhettek a profin kialakított Kresz-pályán, ahol a „forgalmat” működő jelzőlámpák irányították, s biztosították a „gyalogosok” átkelését.

A gyerekek így játszva gyakorolhatták, tanulhatták a biztonságos, udvarias közlekedés szabályait. Elvarázsolták őket az ajándékok is, a láthatósági hátizsák, mellény, karjelző és kulacs valamint egy nagy Mikulás-csomag, melyet az izgalmas nap végén minden gyermek hazavihetett. Az itthon maradt gyermekek sem maradtak ajándék nélkül, labdákat, könyveket, rajztáblát, autós szőnyeget, autókat, jelzőlámpákat kaptunk, melyeket jól hasznosíthatunk az óvodai élet mindennapjaiban.

Köszönetet mondunk az Alapítvány Vezetőjének a meghívásért, a kísérőknek a hatékony segítségnyújtásért és szervezőmunkáért, a tartalmas programért, a sok-sok értékes ajándékért!                                                     

Néhány fotó az örömteli pillanatokból:

                         kep4        kep3     

 

                         kep2       kep1


készült: 2018. január 21.